Del

Edderkoppens Historie

Leif Juster

Fra Edderkoppen
til ABC-teatret
til Edderkoppen

I slutten av januar 1942 kunngjorde Leif Juster at han skulle overta Søilen Teater i Keysersgate. Etter enorm arbeidsinnsats fra direktøren selv og hans medarbeidere var Edderkoppen Teater premiereklar 3. september med revyen «Saker og ting».

Teatrets ledelse mente imidlertid at teatersalongen var for liten, og i 1945 overtok Juster teaterlokalene på St. Olavs plass, som hadde vært brukt av Det Norske Teater under krigen.

Teatrets neste eier og direktør var Einar Schanke, som overtok lokalene i 1967. Riktignok fikk teatret nytt navn - ABC-teatret - men de gode revytradisjoner ble holdt i hevd under Schankes ledelse - som varte helt til hans død i 1992.

Samme år overtok Tom Sterri, Ketil Aamodt og Anders Moland teatersalongen på St. Olavs plass, og etter en periode med utleie til TV2, hadde Tom Sterri premiere med forestillingen ”Festrevy for Norge” høsten 1994 som fikk strålende mottagelse både i pressen og hos publikum. Deretter fulgte det flere forestillinger, bl. a. ”Typisk Norsk”, ”Kom Som Du Er” og ”Alt For Moro”.

Lille juleaften 1999, bare noen uker etter siste forestilling med Alt For Moro, ble teateret totalskadd av en voldsom eksplosjon. Kort etter dette ble teateret og forsikringsoppgjøret solgt til eiendomsselskapet som også eide hotellbygningen som ligger rundt teateret. En viktig forutsetning for salget var at den nye eieren forpliktet seg til å gjenoppbygge et minst like stort teater. Knud Dahl ble ansatt som teatersjef i 2001 (-2011) for å drive "nye Edderkoppen".

Det var flere ideer om hva man skulle kalle det nye teateret, men i forbindelse med rivingen av den totalskadde teaterbygningen helte man mer og mer mot ideen om å kalle det gjenoppbygde teateret for Edderkoppen. I det samme man gravde seg helt ned til grunnfjell for å påbegynne nybygget, var det like naturlig å søke tilbake til røttene og til starten på teatervirksomheten på St. Olavsplass 1, nemlig Edderkoppen Teater.

Edderkoppen er betraktelig større enn ABC-Teateret med sine 603 plasser fordelt på salong og to balkonger. I tillegg har Edderkoppen store mingle- og serveringsområder. Samtidig som det er lagt stor vekt på bevare intimiteten og tradisjonen fra ABC-Teatret, er også den nye teatersalen tilpasset moderne krav til teaterteknikk, komfort, ventilasjon og lignende. Videre er det også lagt til rette for gjennomføring av større og mindre konferanser både i salen og i flere mindre rom. Sal, scene og teknikk passer også for gjennomføring av TV-produksjoner.

Edderkoppen er i utgangspunktet et utleieteater, men vi vil likevel være med på samproduksjoner eller kjøre produksjoner i egen regi der dette er nødvendig eller formålstjenelig.

Sammen med hotellet skaper vi et helt unikt produkt der gjestene kan få alle opplevelser i ett hus. Underholdning, overnatting, konferanse, mat og drikke.

Velkommen til Underholdningshuset Edderkoppen!

Nyhetsbrev

Fyll ut informasjonen under og motta informasjon om kommende forestillinger, tilbud om fribilletter til prøveforestillinger og andre spennende tilbud.

(* Valgfritt)

Administrasjon:
Telefon: 23 15 56 00

 

Billettluke:
Telefon: 23 15 56 20

Postadresse:
St. Olavs Plass 1, 0165 Oslo


Besøksadresse:
St. Olavs plass 1, 0165 Oslo

Overnatting:
Scandic St. Olavs plass:
Scandic

Følg oss via: